Beleggen in bedrijfsmatig vastgoed

Beleggen in vastgoed

Beleggen in vastgoed betekent beleggen in woningen, winkels, kantoren of andere bedrijfsruimte. Hierbij gaat het dus niet alleen om het pand, maar ook om de grond waarop het pand is gebouwd.

Indien u beschikt over vermogen heeft u verschillende opties. U kunt uw geld op een spaarrekening laten staan, u kunt beleggen op de beurs, maar u kunt ook beleggen in vastgoed.

U koopt één of meerdere pand(en) om deze vervolgens te verhuren of te verkopen. Dat kan voor de woningmarkt zijn, maar het kan hier ook gaan om kantoorpanden. Uw winst komt dan uit de verhuur (dat is de directe winst) of de verkoop van het pand (winst op langere termijn).

Kamminga bedrijfsmakelaars & taxateurs

  • Uitgebreide marketing strategie
  • Onderscheiden tussen de concurrentie
  • 1 op 1 advies

Waarom beleggen in vastgoed?

Beleggen in vastgoed wordt, mede in het licht van de huidige rentevergoedingen op spaartegoeden, steeds interessanter. Begrijpelijk dus dat meer en meer particulieren, institutionele beleggers, projectontwikkelaars ons weten te vinden en inschakelen als sparringpartner bij het maken van strategische keuzes op het gebied van beleggen in vastgoed.

Of het nu gaat om kantoren, bedrijfscomplexen, horeca, winkels of wooncomplexen, de aan- of verkoop van onroerend goed vanuit beleggingsperspectief is als geen ander een beslissing die een grondige kennis vergt van de markt. Wij zijn thuis in de beleggingsmakelaardij én volgen niet alleen de actuele marktontwikkelingen continu, maar weten ze als geen ander op waarde te schatten.

“Price is what you pay, Value is what you get”

De voordelen van beleggen in vastgoed

De spaarrente is momenteel erg laag en zorgt er dus nauwelijks voor dat uw vermogen groeit. Beleggen op de beurs kan behoorlijke winst opleveren, maar ook grote verliezen.

Beleggen in vastgoed heeft een aantal voordelen ten opzichte van de andere opties.

  • Inflatie

Vastgoed is minder gevoelig voor inflatie. Als de prijzen stijgen, dan stijgen de prijzen van panden mee.

  • Rendement

Deze komt uit maandelijkse huurinkomsten en mogelijke waardestijging van het pand.

De risico’s van beleggen in vastgoed

Net als bij andere belegging zitten er natuurlijk ook risico’s aan het beleggen in vastgoed. Wat als u het pand niet kunt verhuren, of de huurder niet betaalt.

Bij een eventuele financiële crisis kan de waarde van een pand dalen. Indien u deze niet hoeft te verkopen levert dat geen problemen op. De verwachting is immers dat de waarde op termijn weer zal stijgen. Echter indien u het pand moet verkopen of herfinancieren kan dit wel een probleem opleveren.

Het is dus van groot belang dat u zich bij het beleggen in vastgoed door ervaringsdeskundigen goed laat adviseren!

Wat onze klanten zeggen...

Gerhard Dersjant, directeur en eigenaar van Movacolor in Sneek, verkocht een bedrijfspand via Kamminga Makelaars en liet er het nieuwe pand taxeren.

"De communicatie was erg prettig. Korte lijnen, uitstekende bereikbaarheid en to the point. Met name de creatieve oplossingen en communicatiemethoden vielen mij op. Daarbij heeft vooral de actieve houding op social media bijgedragen aan een vlotte verkoop. De makelaar is direct, kort, bondig en als het niet loopt is hij daar ook eerlijk over. Hij maakt niks mooier dan het is: het pand moet gewoon duidelijk zijn voor een klant.

Gerhard Dersjant
Movacolor - Sneek. 

Gerhard Dersjant
Peter van Hien

Peter van Hien, Transactie Manager voor PostNL real estate. PostNL real estate verkoopt regelmatig panden via Kamminga Bedrijfsmakelaars.

"We zijn erg tevreden over het makelaarskantoor. De afstemming om te komen tot een overeenstemming verliep plezierig en professioneel. Het is prettig wanneer je tijdens het doorspreken van een case een gevoel van vertrouwen krijgt, zodat je weet dat het geen je deelt ook op de juiste manier bij een koper terechtkomt. Het spel wat je met elkaar speelt verloopt heel open. En bij een verschil van mening ontstaat er geen patstelling, maar blijft de communicatie professioneel.

Peter van Hien
PostNL


Benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen?
Bel ons op 088 299 8999Maak een afspraak