Bedrijfspand verhuren in Friesland

Bedrijfspand verhuren

Heeft u een bedrijfspand in Friesland en maakt u geen gebruik van de (volledige) ruimte. Dan kunt u ervoor kiezen deze te verhuren? Immers een lege ruimte levert niets op, terwijl u er wel maandelijks geld voor kwijt bent. Indien u ervoor kiest om een bedrijfspand te verhuren bent u in ieder gevel verzekerd van extra inkomsten.

U dient bij het verhuren van een bedrijfspand rekening te houden met een aantal zaken. Indien u een bedrijfsmakelaar inschakelt, kan deze u uiteraard helpen met de verhuur, maar als u dit zelf wilt gaan regelen dient u zich hier goed in te verdiepen.

Hieronder geven wij u informatie over de mogelijkheden voor het verhuren van een bedrijfspand. Tevens geven wij u een aantal tips over de aandachtspunten.

Aan wie gaat u verhuren

Voordat u uw bedrijfspand gaat verhuren is het belangrijk om vast te stellen wat voor soort huurder u zoekt. Wat mag er met uw bedrijfspand gebeuren? Houdt u hierbij rekening met bestemmingsplan en denkt u hierbij ook aan geluidsoverlast en milieu gerelateerde zaken.

Wat gaat de huurder met het bedrijfspand doen? Moet het pand worden aangepast voor de verhuurder en wilt u dit gaan doen?

Stelt u zich goed op de hoogte van de rechten en plichten alle partijen

Diverse bedrijfspanden hebben verschillende duren van het huurcontracten met vastgestelde opzegtermijnen. Binnen een vastgestelde duur is het opzeggen van het huurcontract slechts onder bepaalde omstandigheden mogelijk. In sommige gevallen gaat het hier om 10 jaar.

Omdat u de verhuurder bent zullen bepaalde kosten voor het onderhoud voor uw rekening komen. Zorg ervoor dat u van te voren weet welke kosten u kunt verwachten.

Maximaal resultaat:

√  Actief verkoop – verhuurstrategie

√  Optimale presentatie

√  Actief social media plan

OPVALLEN TUSSEN DE CONCURRERENDE PANDEN

Bedrijfspand verhuren in friesland met een bedrijfsmakelaar

Stel van te voren vast wat een redelijke huurprijs is. Dit kunt u doen door goed te kijken naar vergelijkbare panden in de buurt. Op het internet is veel te vinden over de huurtarieven. Kunt u het zelf niet vinden, dan kunt u ook altijd contact opnemen met verhuurders van vergelijkbare panden.

Hierbij is het ook belangrijk om rekening te houden met het gebruik van gas, licht, water en eventueel netwerk.

 

Maak een lijst van eigenschappen van uw bedrijfspand

Een huurder zal voor een bezichtiging willen weten of het bedrijfspand voldoet aan zijn of haar eisen. Dus een overzicht kan iemand geïnteresseerd maken.

Denk hierbij aan:

  • Omschrijving van de ruime
  • Oppervlakte
  • Huurprijs en betaaltermijn
  • Bestemming
  • Looptijd en opzegperiode
  • Servicekosten
  • Gas, water en licht
  • Eventueel aanwezige parkeerplaatsen
  • Bereikbaarheid met openbaar vervoer

Staat van uw bedrijfspand

Zorg dat uw bedrijfspand in goede staat en netjes is als u het gaat verhuren. Potentiële huurders zullen de locatie eerst willen zien. Een net bedrijfspand is sneller verhuurd. Daarnaast stimuleert het de huurder om het netjes te houden.​

VERKOOP FOTO’S
Uitgebreide en professionele fotografie. Verkoopfoto’s zijn je sterkste marketingtool bij de verkoop of verhuur van je bedrijfspand.

3D TOUR
Wij geloven in presenteren! Daarom gaan we nog een stapje verder. Van ieder pand kunnen we een Matterport 3D Virtual tour maken, zodat de klant een pand nog beter kan beleven.

FUNDA IN BUSINESS
Funda in business is inmiddels de belangrijkste website geworden in de Bedrijfsmakelaardij. Wij zorgen ervoor dat je bovenaan staat, zodat we gegarandeerd een beter resultaat behalen als de concurrerende panden op Funda.

PLATTEGROND
Zakelijk gezien draait bijna alles om ruimte. Een kijker wil weten of hij zijn bedrijf kwijt kan in het pand. Plattegronden zijn hierbij onmisbaar.

SOCIAL MEDIA
Social media als actieve verkooptool. Alles draait tegenwoordig om delen, liken en retweeten. wij zorgen ervoor dat we op een unieke manier jouw en ons sociale netwerk inzetten om jouw pand maximaal onder de aandacht te brengen.

BREDER AANBOD
Naast funda zullen we het pand ook breder aanbieden, onder andere op onze eigen site, Ventu en bedrijfspand.com voor maximale online zichtbaarheid.

BROCHURE
Ook al leven we in een digitaal tijdperk, een objectbrochure kan niet ontbreken. Het is het naslagwerk wat iedere geïnteresseerde wil hebben.

BORDEN
Op locatie moet de verkoop of ver- huur natuurlijk wel zichtbaar zijn. Onze oranje te koop / te huur borden vallen op en trekken de aandacht.

WEBSITE
Om je bedrijfspand nog beter te kunnen presenteren maken wij van elk pand een unieke eigen website.

Wat onze klanten zeggen...

Gerhard Dersjant, directeur en eigenaar van Movacolor in Sneek, verkocht een bedrijfspand via Kamminga Makelaars en liet er het nieuwe pand taxeren.

"De communicatie was erg prettig. Korte lijnen, uitstekende bereikbaarheid en to the point. Met name de creatieve oplossingen en communicatiemethoden vielen mij op. Daarbij heeft vooral de actieve houding op social media bijgedragen aan een vlotte verkoop. De makelaar is direct, kort, bondig en als het niet loopt is hij daar ook eerlijk over. Hij maakt niks mooier dan het is: het pand moet gewoon duidelijk zijn voor een klant.

Gerhard Dersjant
Movacolor - Sneek. 

Gerhard Dersjant
Peter van Hien

Peter van Hien, Transactie Manager voor PostNL real estate. PostNL real estate verkoopt regelmatig panden via Kamminga Bedrijfsmakelaars.

"We zijn erg tevreden over het makelaarskantoor. De afstemming om te komen tot een overeenstemming verliep plezierig en professioneel. Het is prettig wanneer je tijdens het doorspreken van een case een gevoel van vertrouwen krijgt, zodat je weet dat het geen je deelt ook op de juiste manier bij een koper terechtkomt. Het spel wat je met elkaar speelt verloopt heel open. En bij een verschil van mening ontstaat er geen patstelling, maar blijft de communicatie professioneel.

Peter van Hien
PostNL


Benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen?
Bel ons op 088 299 8999Maak een afspraak