Bedrijfspand kopen in Friesland

Bedrijfspand kopen in friesland

Bent u toe aan een nieuwe werkplek in Friesland?
Bent u een starter en werkt u op dit moment nog vanuit huis? Of bent u op zoek naar een nieuw pand voor uw reeds bestaande bedrijf? Welke ruimte bij u past hangt natuurlijk af van uw werkzaamheden en wensen. U kunt er voor kiezen om een bedrijfspand te huren, maar als u bereid bent om te investeren, kunt u natuurlijk ook een bedrijfspand kopen.

U kunt bij het kopen van een bedrijfspand gebruik maken van een bedrijfsmakelaar. Een bedrijfsmakelaar krijgt informatie over beschikbare panden eerder binnen dan dat het op een website verschijnt en heeft veel kennis over het kopen en verkopen van bedrijfspanden in huis. Maar u kunt om kosten te besparen natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar een bedrijfspand en de bedrijfsmakelaar inschakelen wanneer u denkt deze nodig te hebben of bij specifieke onderhandelen, zoals bijvoorbeeld de onderhandelingen.

wat voor soort bedrijfspand zoekt u in friesland?

Voordat u op zoek gaat naar een bedrijfspand in Friesland dient u te bepalen wat voor soort ruimte u zoekt. Zoekt u een rustige werkplek, heeft u een praktijkruimte nodig, gaat u alleen gebruik maken van het pand of moeten er meerdere mensen gaan werken? Denkt u aan uitbreiding in de nabije toekomst?

Op welke locatie wilt u uw bedrijfspand vestigen in friesland?

Wilt u op een rustige locatie zitten, of wilt u een plek op een locatie waar veel mensen komen? Heeft u parkeergelegenheid nodig, is er een goede aansluiting van wegen of dient uw bedrijfspand goed bereikbaar te zijn met het openbaar vervoer?

ONZE TOEGEVOEGDE WAARDE:

√  Lagere aankoop- huurprijs

√  Betere voorwaarden

√  Lagere huisvestingskosten

OPVALLEN TUSSEN DE CONCURRERENDE PANDEN

Bedrijfspand kopen in de provincie Friesland

Indien u geen gebruik maakt van een bedrijfsmakelaar dient u een aantal zaken zelf uit te zoeken. Denkt u hierbij aan:

Het raadplegen van het kadaster
Hierin kunt u checken of de verkoper daadwerkelijk de eigenaar is. Ook staan hierin gegevens over de plaats, de oppervlakte, de koopsom en het koopjaar van het perceel. Het kadaster is openbaar. Tegen een kleine vergoeding ontvangt u direct een overzicht van de opgevraagde gegevens.

Bodemonderzoek
U kunt een onderzoek instellen naar de verwerking van asbeststoffen en naar bodemverontreiniging. In de koopovereenkomst kunt u het recht op een bodemonderzoek opnemen, waarbij u een ontbindende voorwaarde kunt opnemen voor het geval dat het bodemonderzoek negatief uitvalt.

Koop overeenkomst
Wees voorzichtig met toezeggingen. Bij de aankoop van een bedrijfspand geld een mondelinge overeenkomst. De koop is gesloten als uw (mondelinge) bod is geaccepteerd.

Voor- en nadelen van kopen

Voordelen

  • Voordeel waardestijging
  • Geen last van stijgende huurprijzen

Nadelen

  • Minder flexibel dan huren
  • Kosten voor eventuele verbouwingen

Wat onze klanten zeggen...

Gerhard Dersjant, directeur en eigenaar van Movacolor in Sneek, verkocht een bedrijfspand via Kamminga Makelaars en liet er het nieuwe pand taxeren.

"De communicatie was erg prettig. Korte lijnen, uitstekende bereikbaarheid en to the point. Met name de creatieve oplossingen en communicatiemethoden vielen mij op. Daarbij heeft vooral de actieve houding op social media bijgedragen aan een vlotte verkoop. De makelaar is direct, kort, bondig en als het niet loopt is hij daar ook eerlijk over. Hij maakt niks mooier dan het is: het pand moet gewoon duidelijk zijn voor een klant.

Gerhard Dersjant
Movacolor - Sneek. 

Gerhard Dersjant
Peter van Hien

Peter van Hien, Transactie Manager voor PostNL real estate. PostNL real estate verkoopt regelmatig panden via Kamminga Bedrijfsmakelaars.

"We zijn erg tevreden over het makelaarskantoor. De afstemming om te komen tot een overeenstemming verliep plezierig en professioneel. Het is prettig wanneer je tijdens het doorspreken van een case een gevoel van vertrouwen krijgt, zodat je weet dat het geen je deelt ook op de juiste manier bij een koper terechtkomt. Het spel wat je met elkaar speelt verloopt heel open. En bij een verschil van mening ontstaat er geen patstelling, maar blijft de communicatie professioneel.

Peter van Hien
PostNL

Bedrijfspand kopen in Friesland?

Wij zijn uw NVM makelaar uit Friesland.

Aan- en verkoop, Taxaties, Beleggingen, Advies en meer. Neem contact met ons op.


Benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen?
Bel ons op 088 299 8999Maak een afspraak