Bedrijfsmakelaar

Als u bedrijfsmatig vastgoed heeft dat u wilt verkopen of verhuren dan kan een bedrijfsmakelaar u op de juiste manier van dienst zijn. Een bedrijfsmakelaar begeleid u op de juiste manier, hij kent de markt niet alleen landelijk maar ook lokaal. Een bedrijfsmakelaar is gespecialiseerd in bedrijfsmatig onroerend goed. Bedrijfsonroerend goed is niet alleen winkels of kantoren, we hebben het dan ook over bedrijfsterreinen en agrarisch onroerend goed. Als bedrijfsmakelaar hebben wij dan ook niet met particulieren te maken maar vooral met ondernemers of beleggers.

Waarom kiezen voor een bedrijfsmakelaar?

Een bedrijfsmakelaar is gespecialiseerd in de commerciële onroerendgoedmarkt. De bedrijfsmakelaar beschikt over kennis van bedrijfspanden, bouwtechnische keuringen, financiële risico’s, taxaties. Tevens beschikt hij/zij over kennis van investeren en beleggen in bedrijfsmatig onroerend goed. Daarnaast doet een bedrijfsmakelaar veel zaken met MKB’ers, projectontwikkelaars en eigenaars van panden met grotere belangen.

Onze klanten zijn zowel beleggers als ondernemers die zelf vaak ook veel kennis hebben van de markt. Voor ons is het dan ook van belang dat wij uitermate scherp zijn op de hoogte van de prijzen en onderhandelen op basis van de juiste info. Hierdoor realiseren wij de beste deal voor onze klanten.

Het is niet verplicht om een makelaar in te schakelen, maar wel verstandig. Een bedrijfsmakelaar heeft kennis en expertise op dit gebied en weet wat er precies geregeld moet worden bij de koop, verkoop, huur of verhuur van een pand.

De voordelen van een bedrijfsmakelaar:

  • heeft toegang tot Funda in Business
  • geeft zekerheid
  • heeft meer ervaring in het onderhandelen
  • heeft een netwerk
  • heeft verstand van de markt

Wat doet een bedrijfsmakelaar?

De bedrijfsmakelaar begeleidt bij het aankopen van bedrijfsmatig onroerende goed, het verkopen van bedrijfsmatig onroerend goed en het verhuren/huren van bedrijfsmatig onroerend goed. Binnen deze werkzaamheden bemiddelt de bedrijfsmakelaar tussen de  diverse partijen en houdt daarbij rekening met ieders belangen. Het is zijn/haar taak alle relevante gegevens met betrekking tot het pand te verzamelen om zo tot het beste resultaat voor de klant te komen.

Als beide professionele partijen een overeenkomst hebben bereikt dient de bedrijfsmakelaar het contract op te stellen, waarin alle afspraken worden vastgelegd.

Bij een bedrijfsmakelaar speelt onderhandelen, zakelijk inzicht en doelgericht handelen een belangrijke rol. Zij behartigen de belangen van meerdere partijen en moeten zorgen dat meerdere ballen hoog gehouden worden. Echter, een bedrijfsmakelaar heeft naast koop en verkoop ook een belangrijke rol in de onderhandeling tussen huurders en verhuurders. Beleggers investeren in bedrijfspanden door deze te verhuren. Netwerken is daarbij heel belangrijk. De bedrijfsmakelaar spreekt de klant vaker en langer dan een woningmakelaar. Zij zijn langer bezig met een deal. Soms maanden of jaren.

Wat we doen:

√ Taxatie
√ Belegging
√ Advies
√ Ontwikkeling

De markt waarin een bedrijfsmakelaar actief is kan worden verdeeld in twee categorieën:

De vastgoedmarkt

Hierbij gaat het om de bemiddeling voor kantoren, winkels, hotels of parkeerplaatsen. Ook niet-commerciële vastgoed valt in zijn portefeuille. Denkt u hierbij aan ziekenhuizen, scholen en andere (semi)overheidsinstellingen.

De grondmarkt

Hierbij gaat het om de agrarische grondmarkt en de bouwgrondmarkt. De bouwgrondmarkt houdt in dat de grond bouwrijp gemaakt is. Alle voorbereidingen zijn gedaan, er kan gebouwd worden voor agrarische doeleinden.

Wat onze klanten zeggen...

Gerhard Dersjant, directeur en eigenaar van Movacolor in Sneek, verkocht een bedrijfspand via Kamminga Makelaars en liet er het nieuwe pand taxeren.

"De communicatie was erg prettig. Korte lijnen, uitstekende bereikbaarheid en to the point. Met name de creatieve oplossingen en communicatiemethoden vielen mij op. Daarbij heeft vooral de actieve houding op social media bijgedragen aan een vlotte verkoop. De makelaar is direct, kort, bondig en als het niet loopt is hij daar ook eerlijk over. Hij maakt niks mooier dan het is: het pand moet gewoon duidelijk zijn voor een klant.

Gerhard Dersjant
Movacolor - Sneek. 

Gerhard Dersjant
Peter van Hien

Peter van Hien, Transactie Manager voor PostNL real estate. PostNL real estate verkoopt regelmatig panden via Kamminga Bedrijfsmakelaars.

"We zijn erg tevreden over het makelaarskantoor. De afstemming om te komen tot een overeenstemming verliep plezierig en professioneel. Het is prettig wanneer je tijdens het doorspreken van een case een gevoel van vertrouwen krijgt, zodat je weet dat het geen je deelt ook op de juiste manier bij een koper terechtkomt. Het spel wat je met elkaar speelt verloopt heel open. En bij een verschil van mening ontstaat er geen patstelling, maar blijft de communicatie professioneel.

Peter van Hien
PostNL


Benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen?
Bel ons op 088 299 8999Maak een afspraak