Bedrijfsmakelaar in Friesland

Bedrijfsmakelaar Friesland

Bent u op zoek naar een bedrijfsmakelaar in Friesland? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Een bedrijfsmakelaar is gespecialiseerd in bedrijfsmatig onroerend goed. Dit kan betrekking hebben op winkels, kantoren, bedrijfsterreinen en agrarisch onroerend goed. Een bedrijfsmakelaar heeft met name te maken met ondernemers of beleggers en niet zozeer met particulieren.

Waarom kiezen voor een bedrijfsmakelaar in Friesland?

Een bedrijfsmakelaar is gespecialiseerd in de commerciële onroerendgoedmarkt in Friesland. De bedrijfsmakelaar beschikt over kennis van bedrijfspanden, bouwtechnische keuringen, financiële risico’s, taxaties. Tevens beschikt hij/zij over kennis van investeren en beleggen in bedrijfsmatig onroerend goed. Daarnaast doet een bedrijfsmakelaar veel zaken met MKB’ers, projectontwikkelaars en eigenaars van panden met grotere belangen.

WIJ ZIJN UW NVM BEDRIJFSMAKELAAR IN FRIESLAND

Een bedrijfsmakelaar heeft over het algemeen te maken met commerciële partijen die goed op de hoogte zijn van prijzen en onderhandelingstechnieken. Daarnaast krijgt een bedrijfsmakelaar veel met beleggers te maken, die de markt over het algemeen goed kennen.

Het is niet verplicht om een makelaar in te schakelen, maar wel verstandig. Een bedrijfsmakelaar heeft kennis en expertise op dit gebied en weet wat er precies geregeld moet worden bij de koop, verkoop, huur of verhuur van een pand.

Een bedrijfsmakelaar:

  • heeft toegang tot Funda in Business
  • geeft zekerheid
  • heeft meer ervaring in het onderhandelen
  • heeft een netwerk
  • heeft verstand van de markt in Friesland

ONZE TOEGEVOEGDE WAARDE:

√  Lagere aankoop- huurprijs

√  Betere voorwaarden

√  Lagere huisvestingskosten

OPVALLEN TUSSEN DE CONCURRERENDE PANDEN

Wat doet een bedrijfsmakelaar?

De bedrijfsmakelaar begeleidt bij het aankopen van bedrijfsmatig onroerende goed, het verkopen van bedrijfsmatig onroerend goed en het verhuren/huren van bedrijfsmatig onroerend goed. Binnen deze werkzaamheden bemiddelt de bedrijfsmakelaar tussen de  diverse partijen en houdt daarbij rekening met ieders belangen. Het is zijn/haar taak alle relevante gegevens met betrekking tot het pand te verzamelen om zo tot het beste resultaat voor de klant te komen.

Als beide professionele partijen een overeenkomst hebben bereikt dient de bedrijfsmakelaar het contract op te stellen, waarin alle afspraken worden vastgelegd.

Bij een bedrijfsmakelaar speelt onderhandelen een belangrijke rol

Bij een bedrijfsmakelaar speelt onderhandelen, zakelijk inzicht en doelgericht handelen een belangrijke rol. Zij behartigen de belangen van meerdere partijen en moeten zorgen dat meerdere ballen hoog gehouden worden. Echter, een bedrijfsmakelaar heeft naast koop en verkoop ook een belangrijke rol in de onderhandeling tussen huurders en verhuurders.

Beleggers investeren in bedrijfspanden door deze te verhuren. Netwerken is daarbij heel belangrijk. De bedrijfsmakelaar spreekt de klant vaker en langer dan een woningmakelaar. Zij zijn langer bezig met een deal. Soms maanden of jaren.

Bedrijfspand kopen in Friesland

Kamminga bedrijfsmakelaars en taxateurs is gespecialiseerd in het kopen van een bedrijfspand in Friesland. Wij kennen de markt en weten wat er speelt. Wij ondersteunen u in het maken van de juiste keuze bij het kopen van een bedrijfspand in Friesland. Welk soort bedrijfspand heeft u nodig, welke locatie is het beste geschikt voor uw bedrijf of misschien is huur wel een betere optie voor u. Wilt u weten waar u allemaal rekening mee dient te houden? Kamminga bedrijfsmakelaars en taxateurs uw bedrijfsmakelaar.

Lees meer over het kopen van een bedrijfspand in Friesland

bedrijfspand verkopen in friesland

Wilt u een bedrijfspand verkopen in Friesland? Het kan zijn dat u bijvoorbeeld teveel ruimte heeft, of uw bedrijfspand voldoet niet meer aan de eisen die u hier aan stelt. U kunt er dan voor kiezen om uw bedrijfspand te verhuren, maar een bedrijfspand verkopen kan een buitengewoon interessante optie zijn. Maar waar dient u allemaal rekening mee te houden? Wij helpen u hier graag mee op weg, Kamminga bedrijfsmakelaars en taxateurs kent de markt van bedrijfsonroerendgoed in Friesland als geen ander.

Lees meer over het verkopen van een bedrijfspand in Friesland

Bedrijfspand huren in Friesland

Wilt u een bedrijfspand huren in Friesland? Voordat u op zoek gaat naar een bedrijfspand dient u te bepalen wat voor soort ruimte u zoekt. Zoekt u een rustige werkplek, heeft u een praktijkruimte nodig, gaat u alleen gebruik maken van het pand of moeten er meerdere mensen gaan werken? Denkt u aan uitbreiding in de nabije toekomst? Allemaal vragen waar een bedrijfsmakelaar u uitstekend bij kan ondersteunen. Wij kennen de markt, Kamminga bedrijfsmakelaars en taxateurs uw bedrijfsmakelaar.

Lees meer over een bedrijfspand huren in Friesland

bedrijfspand verhuren in friesland

Heeft u een bedrijfspand in Friesland en maakt u geen gebruik van de (volledige) ruimte. Dan kunt u ervoor kiezen deze te verhuren? Immers een lege ruimte levert niets op, terwijl u er wel maandelijks geld voor kwijt bent. Indien u ervoor kiest om een bedrijfspand te verhuren bent u in ieder gevel verzekerd van extra inkomsten. Een bedrijfspand verhuren brengt een aantal belangrijke keuzes met zich mee, Kamminga bedrijfsmakelaars en taxateurs in specialist in het verhuren van een bedrijfspand in Friesland.

Lees meer over het verhuren van een bedrijfspand in Friesland

Wat onze klanten zeggen...

Gerhard Dersjant, directeur en eigenaar van Movacolor in Sneek, verkocht een bedrijfspand via Kamminga Makelaars en liet er het nieuwe pand taxeren.

"De communicatie was erg prettig. Korte lijnen, uitstekende bereikbaarheid en to the point. Met name de creatieve oplossingen en communicatiemethoden vielen mij op. Daarbij heeft vooral de actieve houding op social media bijgedragen aan een vlotte verkoop. De makelaar is direct, kort, bondig en als het niet loopt is hij daar ook eerlijk over. Hij maakt niks mooier dan het is: het pand moet gewoon duidelijk zijn voor een klant.

Gerhard Dersjant
Movacolor - Sneek. 

Gerhard Dersjant
Peter van Hien

Peter van Hien, Transactie Manager voor PostNL real estate. PostNL real estate verkoopt regelmatig panden via Kamminga Bedrijfsmakelaars.

"We zijn erg tevreden over het makelaarskantoor. De afstemming om te komen tot een overeenstemming verliep plezierig en professioneel. Het is prettig wanneer je tijdens het doorspreken van een case een gevoel van vertrouwen krijgt, zodat je weet dat het geen je deelt ook op de juiste manier bij een koper terechtkomt. Het spel wat je met elkaar speelt verloopt heel open. En bij een verschil van mening ontstaat er geen patstelling, maar blijft de communicatie professioneel.

Peter van Hien
PostNL

De markten waarin een bedrijfsmakelaar actief is

De vastgoedmarkt
Hierbij gaat het om de bemiddeling voor kantoren, winkels, hotels of parkeerplaatsen. Ook niet-commerciële vastgoed valt in zijn portefeuille. Denkt u hierbij aan ziekenhuizen, scholen en andere (semi)overheidsinstellingen.

De grondmarkt
Hierbij gaat het om de agrarische grondmarkt en de bouwgrondmarkt. De bouwgrondmarkt houdt in dat de grond bouwrijp gemaakt is. Alle voorbereidingen zijn gedaan, er kan gebouwd worden voor agrarische doeleinden.

Wij zijn uw NVM makelaar uit Friesland

Aan- en verkoop, Taxaties, Beleggingen, Advies en meer. Neem contact met ons op.


Benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen?
Bel ons op 088 299 8999Maak een afspraak